Chia puding

By Klavdija Božič - 11:36


Chia puding .. mmm .. odlična zdrava sladica, s katero se lahko poigrate in ji dodajate želene sestavine. Tudi količinsko se lahko poigrate. Jaz vam bom zaupala mojo verzijo.

V kozarček nailjete mleko (jaz uporabljam domače mleko, pol kozarčka ), ki mu dodate chia semena (4 velike žlice)


Chia semena so bogat vir omega 3 maščobnih kislin, beljakovin, mineralov in antioksidantov. Urejajo prebavo, zato so dobra izbira za zajtrk. Spodbujajo pa tudi regeneracijo mišic in so kot taka odlična tudi za po treningu. Dajejo pa tudi dolgotrajen občutek sitosti. Ko jih namočimo, se vsaj 2x povečajo in ustvarijo posebno želatinasto strukturo. Ravno zato jih uporabljamo tudi pri peki in pripravi našega pudinga.

Ko smo mleku dodali chia semena jih dobro premešamo in dodamo še ostale sestavine. Za super obrok po treningu jim dodam še kakšno žlico sirotkinih proteinov, ni pa potrebno. Zraven lahko za boljši okus dodamo še žlico kokosove moke.


Vse skupaj dobro premešamo in dodamo malo cimeta. Cimet je v srednjem veku, ko so ga v Evropo pripeljali križarji, veljal kot afrodiziak. Cimet ugodno vpliva na prebavo, odpravlja napihnjenost. Lajšal naj bi tudi boleče menstruacije, zdravi kandidiazo in vnetje mehurja. Slišala pa sem, da naj bi pol žličke cimeta dnevno pomagalo znižati holesterol. Je tudi izjemen vir železa, vlaknin in kalcija in je super za naš imunski sistem. 


Ko smo dodali cimet ga dobro vmešamo v zmes in damo v hladilnik za najmanj 2 uri. Še boljše pa je, če ga pustimo v hladilniku čez noč.


Pred serviranjem pudingu dodamo še poljubno sadje. Jaz sem dodala banano. Jemo ga lahko kadarkoli, osebno si ga privoščim po treningu.


Pa dober tek!

  • Share:

You Might Also Like

0 komentarji